På overfladen sprøde, indvendig bløde og lune, så smørret
smelter, sådan er dette herlige bagværk til morgenbordet. Server briocherne
sammen med en kop cafe au lait på rigtig fransk vis.
Forberedelse 20 min + 2 timer hævning. Tilberedning 20 min. 20
briocher
Ingredienser
DEJ:
8-9 dl hvedemel
25 g gær (½ pk.)
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ dl lunken mælk
200 g smør eller margarine
4 æg
DESUDEN:
20 forme, gerne metalbriocheforme
fedtstof til formene
2 æggeblommer
Tilberedning
1. Opløs gæren i lidt af den lunkne mælk.
Hæld melet i en skål, gerne i røremaskine.
Tilsæt gær, sukker, salt og mælk under omrøring.
2. Smelt fedtstoffet i en gryde eller i mikro ovnen og
lad det svale noget af.
Rør det i dejblandingen og knæk æggene i et ad gangen.
Ælt dejen sammen. Tilsæt eventuelt mere mel.
Dejen skal slippe skålen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 min.
3. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem.
Rul den ud til en pølse og del den i 20 lige store stykker.
Del derefter hver del i to dele, en stor og en lille.
Form to boller og klem den lille bolle fast ovenpå den
store.
4. Smør formene og læg bollerne i.
Dæk til og lad hæve ca. ½ time på en lun plads.
Sæt ovnen på 225 °C.
5. Pensl med æggeblomme og bag 15-20 min,
til briocherne er gyldne.
Dejen kan også bages i en stor form, ca. 40 min.
Fristende briocher:
Pr. brioche: Energi: Kcal 181 = kJ 758
Kulhydrat 20 g Protein 4 g Fedt 9 g (45%) Fibre 1 g
Tips
Du kan lade dejen hæve anden gang
i køleskabet natten over.
Om morgenen er det bare at tænde for
ovnen og sætte bollerne i den kolde ovn.
Dejen skal hæve ved konstant temperatur,
23-26 °C. For at gærsvampene kan arbejde,
skal de bruge næring, fugtighed og varme.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.