Den raffinerede kombination af ost og purløg forvandler
disse gode scones fra tebrød til madbrød. Så kan man lige overleve hvis vejret
er dårligt
• Mager kærnemælk giver god konsistens og hjælper med at
balancere fedtmængden.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15-20 min. 8 scones
Ingredienser
5 dl hvedemel
1½ spsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
50 g smør eller margarine
1 æg
2 dl kærnemælk
1 dl reven mager ost (lagret)
3 spsk klippet purløg eller 1 spsk tørret
Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 225 °C.
Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor eller skål.
Findel fedtstoffet i blandingen til en grynet masse.
2. Bland æg, kærnemælk, ost og purløg.
Hæld blandingen i foodprocessoren og arbejd det
hurtigt sammen til en dej.
3. Hæld dejen ud på et let melet bord.
Ælt den hurtigt sammen og læg den på en bageplade
med bagepapir.
Tryk den ud til en rund flad kage ca. 1 cm tyk.
Skær den i 8 stykker.
4. Bag straks ved 225 °C i 15-20 min til kagen er
gylden og gennembagt.
Lad den svale noget af på en rist, bræk stykkerne
fra hinanden og server.
FRYSNING
Bag som anvist i opskriften. Afkøl brødet helt og læg
det i en frysepose. Holder sig ca. 1 måned.
Varm gerne brødet i ovnen inden servering.
Ostescones
Pr. portion: Kalorier 219 = Kilojoule 914
Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 7 g (29%) Fibre 1 g
Tips
Sæt fiberindholdet i vejret:
Ved at erstatte halvdelen af melet med
grahamsmel, kan du øge fiberindholdet.
Dekorer sconesene evt. med rosiner.
Variation: Stik cirkler ud med et glas eller
en udstiksform, ca. 5 cm i diameter.
Ælt den resterende dej sammen og tryk
flere cirkler ud.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.