Tilbehør. Arbejdstid: 20 minutter. Kogetid: ca. 15 minutter. Bruning: ca. 5 minutter. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Brune kartofler:
1 kg små kartofler
salt
50 g sukker
50 g smør
* Sådan laves Brune kartofler:
1. Kog kartoflerne ca 15 minutter i vand tilsat salt.
De skal være netop møre, men faste. Pil dem.
2. Skyl kartoflerne i koldt vand.
3. Smelt sukkeret på en tør, middelvarm pande.
4. Tilsæt smørret, når sukkeret er smeltet.
Rør sukker og smør hurtigt sammen med en paletkniv.
5. Hæld kartoflerne på panden. Pas på, vandet fra skylningen
gør, at det sprutter.
Brun dem godt på alle sider, til de er jævnt brune.
Vend hele tiden med paletkniven.
6. Tag kartoflerne af panden og server straks.
Tips: Brune kartofler serveres som tilbehør til stegt
and, gås eller flæskesteg.
Til hamburgerryg og grønlangkål. Brug en rummelig pande.
Kartoflerne må ikke ligge i lag, så bruner de ikke jævnt.
Til brune kartofler skal du bruge de mindste, der kan købes,
de er 25-30 mm i diameter.
Se flere
opskrifter med Brune kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------