Her er 2 opskrifter på stuvede kartofler med purløg og/eller persille. Kartoflerne passer rigtig godt til frikadeller og stegt kød, og må betegnes klassisk mormormad.
Til 4 personer
# Ingredienser
1 kg faste kartofler (gerne nye)
3-4 dl madlavningsfløde
muskatnød
salt og peber
purløg og/eller persille
* Tilberedning
Sådan laver du nemt stuvede kartofler med fløde:
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette skiver.
Giv dem et opkog i 2 min i let saltet vand.
Hæld kartoflerne i en sigte og skyl dem.
Kom kartoflerne i en bred gryde og hæld 3 dl fløde ved.
Lad dem mørne i fløden ved svag varme under låg på ca 10
min.
Vend forsigtigt rundt i dem af og til og tilsæt evt. lidt
mere fløde.
Kartoflerne er færdige, når de er møre, og fløden svøber sig
om kartoflerne.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Vend evt snittet purløg og/eller hakket persille i.
Alternativ
Sådan laver du nemt stuvede kartofler uden fløde:
Kog (gerne nye) kartofler i let saltet vand.
Køl dem af og skær dem i mundrette stykker.
Smelt en klump smør i en gryde og drys hvedemel i til det tykner.
Spæd op med mælk under konstant omrøring med et piskeris
eller lignende, indtil konsistensen er lind.
Smag til med salt og peber og revet muskatnød.
Kom de kogte kartofler i den hvide sauce og varm igennem uden at det brænder på
i bunden.
Vend evt snittet purløg og/eller hakket persille i.