Selvom vi bruger bacon til denne ret, er den mager og fiberrig takket være en anderledes metode.
Vi bruger bouillon i stedet for fløde. Ret nemt og lækkert
Tid: ca 50 min,
heraf 35-40 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
5-6 kartofler (ca
700 g)
2 æbler
1 mellemstor porre
4-5 skiver bacon
1 tsk timian
½ tsk salt
¼ tsk peber
2-3 dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver.
Skræl æblerne og
skær dem i tynde både.
Rens porren og skær
den i strimler.
2. Skær baconet i
strimler. Svits dem let i deres eget fedt på en pande.
Eller steg
baconskiver mellem 2 stykker køkkenrulle i mikroovnen 2 min ved 700W.
3. Læg
kartoffelskiver, æbler, porre og bacon lagvis i et ovnfast fad.
Krydr med timian,
salt og peber mellem lagene.
4. Bring vand og
bouillonterning i kog. Hæld bouillonen i fadet.
5. Dæk fadet med
alufolie og sæt det i en 200 °C varm ovn i 35-40 min.
6. Server gratinen
som selvstændig ret med en blandet salat og brød.
Tips: Gratinen er også fin som tilbehør til
forskellige kødretter.
Fx kogt hamburgerryg
eller stegt fjerkræ.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------