Vi har et blødt sted for de gyldenbrune kartofler. Rösti er sprøde
på ydersiden og luftige på indersiden. Med denne opskrift gentages det samme fænomen,
men vi gjorde det lidt lettere ved at bruge airfryeren og MEGET mindre olie.
3-4 portioner. Forberedelsestid: 5 min. Samlet tid: 30 min.
# Ingredienser
3 kop skrællede og revne kartofler
¼ kop vand
1 spsk vegetabilsk olie
1 tsk salt
* Tilberedning
1. Bland kartofler og vand sammen i en stor skål, indtil kartoflen
er helt dækket.
Dæk til med plastfolie og gennembor plastikken med en gaffel
et par gange.
2.Kom i mikrobølgeovnen og kog 3½ til 4 min, med pause for at
røre i blandingen
hvert minut, indtil kartoflerne er næsten kogt igennem, men stadig
bevarer bid,
og blandingen er blevet stivelsesagtig og let klistret.
3. Lad kartoflerne køle af, og vend dem derefter med olie og
salt.
Når du er klar, så form hash browns til 6 rektangulære kager
med afrundede kanter,
der er omkring 1-1½ cm tykke.
4. Forvarm airfryer til 200 °C, og kog 15 til 20 min indtil de
er gyldenbrune og sprøde.
Kogning af kartoflerne i mikrobølgeovnen er med til at sikre,
at de er pæne og luftige indeni,
og den naturlige stivelse i kartoflerne skaber et bindemiddel,
der hjælper hash browns til at holde sammen.
Dyp dem i æggeblomme eller fordel lidt avocado ovenpå, og du
er klar til at nyde.
Har du lavet denne opskrift? Fortæl os, hvordan det kom ud i
kommentarerne nedenfor!
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------