Logo

Svenske rugkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svenske rugkager

 

Dejlige, sødlige og krydrede rugbrød - brug dem som tilbehør og til frokost med fx pølse eller ost.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 20 min. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Svenske rugkager:
50 g smør
6 dl mælk eller vand (eller blandet)
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk sirup
½ spsk stødt anis
½ spsk stødt fennikel
400 g rugmel
ca. 400 g hvedemel
Pensling:
1 spsk sirup og vand
*

 
Sådan laver du Svenske rugkager:
Smelt smørret og tilsæt mælk og/eller vand.
Hæld det over i en skål og afkøl til 37 °C.
Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket 30 min.

 
Ælt dejen igennem og del den i 4 stykker.
Rul dem ud til runde kager ca. 18 cm i diameter og 1 cm tykke.
Læg dem på bageplader med bagepapir.
Udstik et hul i midten på hvert brød og prik dem med en gaffel.
Lad dem hæve tildækket 20-30 min.
Varm ovnen op til 225 °C.
Pensl brødene med sirup rørt op med lidt vand og bag brødene midt i ovnen i ca. 20 min.
Lad dem afkøle på en rist.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her