Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: mindst 2 timer. Hævetid: 60 min. Bagetid: 40 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Krydderurtebrød
25 g gær
3 dl vand
100 g hvedeklid (ca 1,5 dl)
25 g smør
1 spsk friskhakket oregano
2 spsk friskhakket persille
1 tsk salt
300 g sigtemel (6 dl)
300 g hvedemel (5 dl)
Endvidere: 1 spsk hvedeklid
*
Sådan laves Krydderurtebrød
1. Smuldr gæren i en skål.
Hæld lunet vand ved (35 °C) og rør gæren helt ud i vandet.
Rør hvedekliden i.
Dæk skålen tæt med folie og stil den lunt et par timer,
gerne længere.
2. Smelt smørret og rør det i gærblandingen sammen med de
hakkede krydderurter og saltet.
3. Rør melet i, lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem.
Den skal slippe fingre og bord.
Lad den hæve tildækket og lunt ca 45 min.
4. Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir.
Ælt atter dejen igennem og form den til et rundt brød.
Læg brødet på pladen og lad det hæve tildækket ca 15 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Rids brødet, pensl med vand og drys med hvedeklid.
6. Bag på nederste rille i ca 40 min. Brødet skal lyde hult,
når man banker på det.
Lad det svale utildækket på en bagerist.
Tips: Tilsæt dejen 1 spsk kommen.
Brødet kan også tilsættes friskhakket basilikum eller estragon.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------