Fasanen hører til hønsefuglene,
den har en smag, der minder lidt om kylling med en anelse vildtsmag. Her
serverer du fasanen med en cremet sauce, hvori der bl.a. er pærer.
Tid: 1 time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
4 stk fasanbryst
4 skiver spæk
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
2 spsk smør eller
margarine
1 løg
3 pærer
1 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon
(vand + terning)
2 spsk hvedemel
1 dl fløde
1 spsk soya
* Fremgangsmåde
1. Optø
fasanbryststykkerne, hvis de er frosne.
Sæt en skive spæk
fast om hvert stykke med en tandstikker.
Drys med salt og
sort peber.
2. Brun stykkerne på
alle sider i halvdelen af fedtstoffet.
Læg dem i en gryde.
3. Pil løgene og hak
dem groft.
Skær 2 af pærerne i tern.
Brun løg og pærer i
resten af fedtstoffet og fordel det over fasanen.
Hæld vin og bouillon ved.
Lad det simre under
låg 30-40 min.
4. Tag
fasanbryststykkerne op og fjern spækskiverne.
Hold kødet varmt
under alufolie.
5. Si skyen. Hæld
den i en gryde og bring den i kog.
Rør melet ud i
fløden og pisk det i.
6. Skræl den sidste
pære og skær den i små tern.
Læg dem i saucen.
Smag til med soya og
evt. salt og peber.
7. Fjern benene fra
fasanen og skær kødet i tynde skiver.
Server fasanbrystet
med saucen, hasselbackkartofler og rosenkål.
Tips: Retten kan tilberedes i god tid, afkøles og
varmes igennem lige inden serveringen.
Varm fasanbryststykkerne i ovnen pakket ind i folie.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan, Vildtfugle, Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------