Logo

Stegt fasan med pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt fasan med pærer 

 
Fasanen hører til hønsefuglene, den har en smag, der minder lidt om kylling med en anelse vildtsmag. Her serverer du fasanen med en cremet sauce, hvori der bl.a. er pærer.
Tid: 1 time. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.

 
# Ingredienser
4 stk fasanbryst
4 skiver spæk
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
2 spsk smør eller margarine
1 løg
3 pærer
1 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk hvedemel
1 dl fløde
1 spsk soya

 
* Fremgangsmåde
1. Optø fasanbryststykkerne, hvis de er frosne.
Sæt en skive spæk fast om hvert stykke med en tandstikker.
Drys med salt og sort peber.

 
2. Brun stykkerne på alle sider i halvdelen af fedtstoffet.
Læg dem i en gryde.

 
3. Pil løgene og hak dem groft.
Skær 2 af pærerne i tern.
Brun løg og pærer i resten af fedtstoffet og fordel det over fasanen.
Hæld vin og bouillon ved.
Lad det simre under låg 30-40 min.

 
4. Tag fasanbryststykkerne op og fjern spækskiverne.
Hold kødet varmt under alufolie.

 
5. Si skyen. Hæld den i en gryde og bring den i kog.
Rør melet ud i fløden og pisk det i.

 
6. Skræl den sidste pære og skær den i små tern.
Læg dem i saucen.
Smag til med soya og evt. salt og peber.

 
7. Fjern benene fra fasanen og skær kødet i tynde skiver.
Server fasanbrystet med saucen, hasselbackkartofler og rosenkål.

 
Tips: Retten kan tilberedes i god tid, afkøles og varmes igennem lige inden serveringen.
Varm fasanbryststykkerne i ovnen pakket ind i folie.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fasan, Vildtfugle, Kylling eller andet Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her