Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1 time. Let at
lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hasselbackkartofler:
750 g mellemstore kartofler
1 tsk groft salt
50 g smør
¾-1 dl
rasp
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hasselbackkartofler:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl og skræl kartoflerne. Tør dem godt.
2. Skær dem i få mm tykke skiver på tværs, men skær dem ikke
helt igennem.
Skiverne skal hænge sammen i bunden.
Brug et par trægrydeskeer (tv) eller en dyb træske (th).
3. Smør et ovnfast fad og stil kartoflerne heri.
Krydr med salt og læg en tynd skive smør over hver
kartoffel, så den kan smelte ned mellem »skiverne«. Drys med rasp.
4. Sæt fadet midt i ovnen og bag kartoflerne gyldne og møre
i ca 1 time afhængig af kartoflernes størrelse.
Prik med en nål i
en kartoffel. Den skal gå nemt igennem.
Tips: Der er
mange måder at lette udskivningen på, så du ikke kommer til at skære kartoflen
helt igennem: Læg den i en spiseske, så vil skeens laf standse skivningen.
Eller anbring en kødnål i kartoflens længderetning, der hvor skiven skal
stoppes.
Ostegratinerede
Kartoflerne kan drysses med reven ost de sidste 10 min.
Læg også lidt mere smør over, og lad kartoflerne gratinere
færdig.
Se flere
opskrifter med Hasselbackkartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------