Logo

Kogte ris.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogte ris. 

 
Anvend langkornede basmati ris eller - endnu bedre - duftende jasminris.
Til 4 personer

 
# Ingredienser
250 g langkornede ris fx basmati
½ dl koldt vand
1 knsp salt
½ tsk olie (kan udelades)

 
* Tilberedning
1. Skyl risene en enkelt gang.
Hæld dem i en gryde og tilsæt så meget vand, at det står 2 cm over risene.

 
2. Bring det i kog, tilsæt salt og evt olie og rør, så risene ikke sætter sig fast på grydens bund.

 
3. Dæmp varmen til meget, meget svag, læg låg på og kog 15-20 min.

 
4. Tag gryden fra varmen og lad den stå med låget på i ca. 10 min.
Rør risene igennem med en gaffel eller ske inden servering.


 Se alle de bedste opskrifter med RIS

 

Kogte ris. 
Kogte ris refererer til ris, der er blevet kogt enten ved dampning eller kogning. Udtrykkene dampet ris eller kogt ris er også almindeligt brugt. Enhver variant af asiatisk ris, afrikansk ris eller vild ris, klæbrig eller ikke-glutinøs, lang-, mellem- eller kortkornet, af enhver farve, kan anvendes.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her