Logo

Zucchini i Shanghai-stil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Zucchini i Shanghai-stil 

 
Zucchini, courgette og squash, kært barn har mange navne. Vi har her en opskrift med zucchini, svampe, tomat og forårsløg. Heldigvis er opskriften ganske let
Giver 4-6 portioner

 
# Ingredienser
4 tørrede svampe
1 stor tomat
12½ cl hønsebouillon
2 spsk ketchup
2 tsk sojasauce
1 tsk tør sherry
1 knivspids sukker
1 knivspids salt
1 tsk rødvinseddike
1 tsk majsstivelse
2 spsk olie
1 tsk frisk revet ingefær
1 fed hvidløg, fint hakket
1 forårsløg med top, fint hakket
450 g zucchini (squash), diagonalt skåret i 2½ cm stykker
½ lille løg, skåret i både og skilt.

 
* Fremgangsmåde
1. Læg svampene i en lille skål; tilsæt så meget varmt vand at det dækker svampene helt.
Lad dem stå i 30 min.
Afdryppes, gem 6 cl af væden. Vrid overskydende væde ud.

 
2. Skær stilkene af svampene; smid dem ud. Skær hattene i tynde skiver.

 
3. For at løsne skindet fra tomaten, læg tomaten i en lille kasserolle med kogende vand.
Lad det stå i 30-45 sekunder.
Skyl den straks under rindende koldt vand.
Pil forsigtigt skindet fra tomaten.

 
4. Skær tomaten i halve. Fjern stilk og kerner; smid det ud.

 
5. Hak tomaten groft; sæt det til side.

 
6. Bland de gemte 6 cl svampevæde, hønsebouillon, ketchup, sojasauce, sherry, sukker, salt og eddike i en lille skål; sæt det til side.

 
7. Bland majsstivelse og 1 spsk vand i en lille kop; bland det godt. Sæt det til side.

 
8. Varm 1 spsk olie i en wok eller en dyb pande over mellem-høj varme.
Tilsæt ingefær og hvidløg; lynsteg i 10 sekunder.
Tilsæt svampe, tomat og forårsløg; lynsteg i 1 minut.
Rør hønsebouillonblandingen i. Bring det i kog.
Skru ned til lav varme; lad det simre i 10 min, rør jævnligt.
Fjern det fra wok' en; sæt det til side.

 
9. Hæld resterende 1 spsk olie i wokken; varm op over mellem-høj varme.
Tilsæt zucchini og løg; lynsteg i 30 sekunder.
Tilsæt 3 spsk vand; læg låg på.
Steg, under jævnlig omrøring, indtil grønsagerne er sprøde og møre, 3-4 min.
Rør i majsstivelsesblandingen.
Tilsæt det til wok' en med svampeblandingen.
Kog op indtil saucen koger og bliver tykkere.


Zucchini i Shanghai-stil 
Trin 3: Pil tomaten.


Zucchini i Shanghai-stil 

Trin 4: Fjern tomatens kerner.

 
Læs om Courgette, zucchini eller squash HER

 

Se alle de bedste opskrifter med Zucchini / squash

 

Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her