Se nu her: opskrift på lækkert bagt agern squash med chutney; Sådan bages en agern squash, så det bliver til nyt og spændende tilbehør
Giver 4 portioner
# Ingredienser
2 agern squash / acorn squash (450 g pr stk)
30 g smør
100 g færdiglavet chutney
2 cl vand
Violet kål og duftende
pelargonieblade til pyntning.
Vær sikker på at du
kun bruger de blade, som ikke er giftige.
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
200 °C.
Skær begge ender af squashen
med kokkekniven; skær squashen på tværs i 2 cm tykke cirkler.
2. Skrab kernerne ud
med en ske.
3. Riv 45 cm alufolie
af.
Centrer alufolien i et
ovnfast fad på 33x23 cm.
Læg smørklatter på folien
og placer squashen på smørret, lad cirklerne overlappe hinanden lidt.
Hæld chutney over skiverne
og strø med vand.
4. Bring alufolie-enderne
fra den lange side af det ovnfaste fad sammen på midten, fold folien så det danner
en tæt samling.
Krøl enderne så de bliver
tætte.
5. Bages 20-30 min indtil
squashen er gaffel-mør.
Læg dem over på et varmt
serveringsfad.
Hæld væden fra det ovnfaste
fad over squashen.
Pynt hvis det ønskes.
Serveres straks.
Trin 1: Skær squashen
i 2 cm cirkler.
Trin 2: Skrab kernerne
ud med en ske.
Trin 4: Fold folien så
det danner en tæt samling.
INFO: Squash er tilgængelige
hele året; højsæson december til februar. Se efter hårde, glatte skræller. Undgå
dem med tegn på blødhed eller stødpletter: Opbevares, hele, på et mørkt, tørt og
koldt (10-15 °C) sted i op til 2 måneder. Skåret squash kan køles i en plasticpose
i op til 1 uge.
Se alle de bedste opskrifter med Squash
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------