Marengsæbler er en
temmelig sød dessert. Bedstefars skæg kage er en skøn kage med marengs.
Prøv denne æbler og marengs. En populær kage, der kan laves med andre
frugter/bær. Få opskriften HER
Til 4 personer. Tilberedningstid:
10 min. Bagetid: 40 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
4 store æbler
20 g smør
2 spsk melis
1 tsk kanel
Marengs:
2 æggehvider
85 g (1 dl) melis
evt. lidt mandler
* Fremgangsmåde
1. Skyl æblerne,
fjern kernehuset og skræl den øverste trediedel.
2. Rør smørret
blødt, tilsæt sukker og kanel.
Fyld det i æblerne,
der stilles i et ovnfast fad.
Bages ved 200 °C i ½
time.
3. Pisk æggehviderne
stive, tilsæt sukkeret ad 2-3 gange, til massen er tyk og blank.
Top marengsmassen op
på de varme æbler, evt. ved hjælp af en sprøjtepose.
Drys med lidt
hakkede mandler.
4. Sæt æblerne
tilbage i den varme ovn, til marengsen er gylden.
Serveres lune med frugtsauce eller koldt flødeskum.