Logo

Korendekage med chokoladeovertræk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Korendekage med chokoladeovertræk


Lav et skønt kaffebrød er denne korendekage med chokoladeovertræk. Det er en gærkage efter ældre norsk opskrift. Korendekagen behøver ikke chokoladeovertræk, du kan blot drysse med flormelis.

Hævetid: ca 40 min. Bagetid: ca 50 min. 1 høj randform ca 2 liter

 
# Ingredienser
25 g gær
1 dl mælk

350 g (6 dl) hvedemel
175 g blødt smør

100 g (1¼ dl) melis
3 æg
150 g (2½ dl) korender


Glasur:
150 g mørk chokolade
1 spsk smør
nøddekerner til drys

 
* Fremgangsmåde
Rør gæren ud i håndvarm mælk.
Smørret smuldres i ca 300 g hvedemel.
Tilsæt sukker og æg.
Hæld gærblandingen over.

Slå dejen sammen.

 
3. Hæld kogende vand over korenderne og lad dem dryppe af.
Dup dem tørre i køkkenrulle og kom dem i dejen.

Ælt den, til den er smidig.
Lad den hæve, lunt og tildækket, i ca 25 min.

 
4. Smør formen grundigt og drys med rasp.
Slå dejen ned og ælt den let.
Læg den i formen og lad den efterhæve i et kvarter.

 
5. Bag kagen i en varm ovn ved 180 °C i ca 50 min.
Mærk med en kagenål, om den er færdig.
Vend den ud på bageristen og lad den afkøle.

 
6. Smelt chokoladen over vandbad og rør den blank med smør.
Smør chokoladen forsigtigt ud over kagen og lad den stivne.

Pynt med mandler eller nøddekerner, inden glasuren er helt stiv.

 
Tips: Kagenålen (el. stegespid, evt. en trætandstikker) stikkes ind i kagen og trækkes ud igen.
Er den ren, dvs. uden »våd« dej, er kagen færdig!

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her