Anden svinger sig her kulinarisk op til meget store højder: en mere fyldig og aromatisk variant
af and a l'orange med lækkert sprødt skind - Det bliver så godt
Til 4 portioner. Tilberedning:
2 timer.
# Ingredienser
2 økologiske
appelsiner
200 g løg
4 kviste timian
salt og peber
1 and (2 kg;
køkkenklar)
3 dl fjerkræfond
1½ dl hvidvin
2 spsk flydende
honning
1¾ dl appelsinsaft
2 stjerneanis
* Tilberedning
1. Appelsinerne med skræl skæres i ottendedele.
Løgene skæres i
smalle strimler. Timian hakkes.
Det hele blandes og
krydres med salt og peber.
2. Anden skylles i koldt vand, duppes tør og
drysses indvendig og udvendig med salt og peber.
Fyldet kommes i den,
og den lukkes med køkkengarn (se foto nedenfor).
3. Kom den i en jerngryde og steg i den
forvarmede ovn ved 190 °C (varmluft 170 °C) i 1¾ time.
Efter 20 min hældes
fjerkræfond og hvidvin ved.
4. Honning, appelsinsaft og stjerneanis bringes
i kog i en gryde.
I de sidste 10 min
af stegetiden pensles anden flere gange med korte mellemrum med halvdelen af
denne blanding.
5. Anden tages op af stegegryden. (HUSK
grydelapperne)
Lad den hvile et
øjeblik.
Fjern fedtet fra
stegeskyen, bland den med resten af honning-appelsinsaften og giv den et opkog.
Hæld den gennem en
si og smag den kraftigt til med peber.
Anden serveres med
saucen.
Energi pr. portion:
65 g protein, 45 g fedt, 9 g kulhydrater = 702 kcal (2940 kJ)
SKRÆDDERKUNST
Flot, men enkelt: luk
åbningen med tandstikkere og bind dem sammen med køkkengarn.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.