Kagen er en kærlighedserklæring til din/dine kære. Denne chokoladekage er ret vild, se bare resultatet. Prøv den her! Find flere gode
opskrifter på Bagværk her
Giver 16 portioner, afhængig
af størrelsen på stykkerne
# Ingredienser
450 g fløde
chokolade
340 g smør
200 g stødt melis
100 g fløde
6 store æg
2 tsk vanilla
Chokoladekrøller (se nedenfor)
Chokoladeglasur (se nedenfor)
Sød Flødeskum (se nedenfor)
Mynteblade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Beklæd bunden af en
springform på 22 cm med folie, kom foliekanterne under bunden.
Sæt springformens
sider på og fold folien op omkring formens sider.
Smør den
foliebeklædte bund og formens sider med smør; sæt til side.
2. Smelt chokolade,
smør, sukker og fløde i en tung 2-liters gryde ved svag varme indtil chokoladen
smelter og blandingen er blød, rør nu og da. Tages af varmen.
3. Pisk æg og
vanilla i en stor skål med et piskeris indtil det er skummende.
Pisk langsomt den varme chokoladeblanding i indtil det er godt blandet.
Pisk ikke blandingen
for kraftigt.
Du skal ikke blande luft ind i blandingen.
4. Hæld dejen i den
forberedte form.
Bages i 45 min eller indtil en tandstikker af træ indsat ca 2½ cm fra kanten
kommer ren ud, og midten er fast.
Afkøl kagen helt i formen på en metalrist.
5. Tilbered
chokoladekrøllerne; køl dem.
6. Når kagen er kold
fjernes springformens sider forsigtigt.
Lad kagen stå på
bunden af formen. Pak kagen ind i folie.
Køles indtil den er
afkølet, i mindst 4 timer eller natten over.
7. Tilbered
chokoladeglasur. Pak kagen ud.
Fjern bunden af
formen og vend kagen med toppen nedad på et kagefad.
Omring kagen med
bagepapirstrimler.
8. Fordel den varme
glasur på toppen og siderne af kagen ved brug af en spartel.
Fjern bagepapiret
når glaseringen er fast.
9. Tilbered sødt
flødeskum.
Fyld
flødeskumsblandingen i en dekorationspose med en mellemstor stjernetud.
Tryk flødeskum rundt
om kanten på kagen.
10. Pynt
flødeskumstoppene med chokoladekrøller.
Køles indtil det
skal serveres. Pynt med mynteblade lige inden servering.
Chokoladekrøller
#
30 g chokolade,
groft hakket
1 tsk smør eller
olie
*
1. Læg chokoladen og
fedtstoffet i et 2½ dl måleglas.
Stil det i
mikroovnen på MAX i ca 1½ minut eller indtil det er smeltet, rør efter hver 30
sekunder.
2. Hæld den smeltede
chokolade ud på bagsiden af en bageplade, en marmorplade eller en anden
varmebestandig flad plade.
Spred hurtigt
chokoladen ud i et meget tyndt lag med en metalpalet.
Køles i omkring 10 min
eller indtil det er fast, men stadig smidig.
3. Når chokoladen er
fast bruges en lille metalpalet med lige kanter eller en skrællekniv.
Hold paletten i en
vinkel på 45°, skub paletten fast langs med bagepladen, under chokoladen, så
chokoladen krøller som den bliver skubbet.
(Hvis chokoladen er
for fast til at krølle, lad den stå i et par min i stuetemperatur. Køl den hvis
den bliver for blød.)
4. Brug en kødnål
eller en tandstikker og flyt krøllerne til bagepapir.
Opbevar på et
køligt, tørt sted indtil de skal bruges.
Trin 1: Beklæd
bunden af formen med folie.
Trin 4: Test kagens
mørhed med en tandstikker af træ.
Trin 7: Læg
bagepapirstrimler rund om kanten af fadet.
Trin 9: Tryk
flødeskum rundt om kanten af kagen.
Chokoladeglasur
# Giver ca 3 dl
160 g
chokoladespåner
2 spsk smør
3 spsk piskefløde
2 spsk lys sirup
*
Varm chokoladespåner
og smør i en tung 1-liters gryde over lav varme, rør jævnligt.
Fjern det fra
varmen.
Rør fløde og sirup i
indtil det er jævnt.
Sødt flødeskum
# Giver ca 5 dl
240 g piskefløde
2 spsk flormelis
½ tsk vanilla
*
Afkøl en stor skål,
piskeris og fløde helt.
Hæld fløden, sukker
og vanilla op i den afkølede skål og pisk med elpiskeren på høj fart indtil der
danner sig bløde toppe.
For at teste løftes piskerisene fra flødeskummet; blandingen skal have
bøjede, men klare toppe. Overpisk ikke. Køles.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------