Denne hjemmebagte chokolade kage vil sprede glæde både ved
diverse børnefødselsdage og som en klassisk dessert, fx chokoladekage med
vaniljeis.
Kagen kan drysses med flormelis inden servering.
Tilberedningstid:
30-40 min. Bagetid: ca. 1 time. Fryseegnet
# Ingredienser:
2 æg
1 æggehvide
175 g sukker (2 dl)
100 g mørk chokolade
1 dl fløde (13%)
150 g hvedemel (2½
dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
150 g smør
Chokoladecreme:
75 g smør
100 g mørk chokolade
1 æggeblomme
50 g sukker (¾ dl)
evt. 2-3 spsk flormelis
* Tilberedning:
1. Pisk de hele æg og æggehviden sammen med sukkeret.
Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med fløden.
2. Bland mel og
bagepulver.
Kom det i
ægge-sukkerblandingen sammen med vaniljesukker og
chokoladeblandingen.
Rør smørret blødt og
rør det i dejen lidt ad gangen.
3. Smør en randform
godt og kom dejen i.
Bag den ved 175 °C i
ca. 1 time.
Lad kagen svale
lidt, inden den tages ud af formen og svaler på bagerist.
4. Smelt smør og
chokolade sammen i en gryde.
Tilsæt æggeblommen
og sukkeret og pisk i cremen, til den er afkølet.
5. Del kagen igennem
til 2 bunde og læg dem sammen med chokoladecremen.
Kom evt. lidt sigtet
flormelis på inden servering.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.