En lækker lille portionspie. som du også kan lave i en stor form og så skære i mindre bidder.
Tid: 25 min, heraf
15-20 min i ovnen + 1 time i køleskab. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr.
ca 18 stk.
# Ingredienser
MØRDEJ (BUNDE):
3 dl hvedemel
125 g smør eller
margarine
3 spsk vand
FYLD:
3 løg
1 porre
2 spsk smør eller
margarine
1½ dl cremefraiche
2 æggeblommer
1 tsk salt
½ tsk groftmalet
sort peber
1 æggehvide
* Fremgangsmåde
1. Kom melet i en
skål, gerne i foodprocessoren.
2. Skær fedtstoffet
i tern og findel det i melet. Tilsæt vandet.
3. Ælt dejen hurtigt
sammen.
Pak den ind i plastfolie og læg den i køleskabet ca 1 time.
4. Tilbered fyldet
imens. Pil løgene og rens porren.
Skær begge dele i
tynde skiver.
Det kan evt. gøres
med foodprocessorens snitteplade.
5. Svits grønsagerne
ved svag varme i fedtstoffet.
De skal blive møre,
men må ikke tage farve.
Lad det køle af.
6. Del dejen i 18
lige store stykker. Tryk dem ud i små aluforme.
Stil dem på en
plade. Fordel fyldet i formene.
7. Rør cremefraiche,
æggeblommer, salt og peber sammen.
Pisk æggehviden til fast skum. Vend den i æggemassen.
Fordel massen over
fyldet.
8. Bag pierne 15-20
min i en 225 °C varm ovn.
Server løgpierne
lune til en drink.
Tips: Pierne kan forberedes i god tid og bages i
ovnen en times tid, inden gæsterne kommer.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------