Du kan stege æblerne
enten i en almindelig ovn eller i mikroovnen. Her fylder vi de stegte æbler med
en fin blanding af marcipan og citronsaft - to ingredienser, som passer aldeles
fortræffeligt sammen. Dertil serverer vi, en cremet sød honningsauce som gør,
at desserten også bliver en fryd for øjet.
Tid: 40-45 min,
heraf 20-25 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 mellemstore æbler
50 g rå marcipan
saften af ½ citron
HONNINGSAUCE:
1 dl honning
1 dl sukker
1 ½ dl piskefløde
1 spsk smør
* Fremgangsmåde
1. Skyl æblerne og
stik kernehusene ud.
Stil æblerne i et
let- smurt ovnfast fad.
2. Riv marcipanen
groft og rør den med citronsaften.
Fyld de 4 æbler godt
op med massen.
3. Steg æblerne i en
200 °C varm ovn i 20-25 min.
De er færdige når de
føles møre og har fået lidt farve på toppen.
4. Bland honning,
sukker og fløde i en lille gryde.
Lad blandingen koge
ved svag varme i 25-30 min.
5. Pisk smørret i og
lad saucen køle af.
6. Server æblerne
lune med honningsaucen.
Tips: Brug gerne lidt syrlige æbler til denne ret.
I mikroovnen steger
du æblerne ved 750W i 4-6 min.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------