Her får du en buttet, usødet frugtstang som passer fint både
som mellemmåltid og som skovtursbrød, ja faktisk til alt.
• Letmælk indeholder mindre fedt end sødmælk, men lige så
meget kalcium.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 45-60 min. 26 skiver
Ingredienser
1 l hvedemel
1½ spsk bagepulver
125 g let philadelphiaost
2 spsk smør eller margarine
2¾ dl letmælk
200 g usødet æblemos
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt muskat
¼ tsk stødt nellike
DESUDEN:
2 spsk letmælk til pensling (valgfrit)
hvedemel til garneringen
Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Læg bagepapir på en bageplade.
2. Hæld melet i foodprocessoren eller i en stor skål.
Tilsæt bagepulver, ost og fedtstof i tern.
Bland til en smuldre t blanding.
Tilsæt mælken gennem røret og kør det hurtigt
sammen til en blød bolle.
3. Tag dejen op på et let melet bord.
Ælt dejen til den er ensartet.
Rul dejen ud til en plade som er 30x40 cm og 1½-2 cm tyk.
4. Smør æblemosen på dejen.
Lad en kant stå fri rundt om på ca. 2 cm, drys med kanel,
muskat og nelliker.
Skær dejen i 3 dele på langs, 40 cm lange, form delene til
lange
ruller, tryk evt. sammenføjningerne sammen ved hjælp af lidt
mel.
5. Tryk rullerne sammen i den ene ende og sno dem om
hinanden til en ryk fletning.
Flyt den over på pladen og pensl evt. med lidt letmælk.
Pudr lidt mel over.
Bag 45-60 min eller til fletningen er gylden og lyder hul
når du banker på den.
Lad den svale noget af inden den skæres ud.
Fin æblefletning:
Pr. skive: Energi: Kcal 106 = kJ 445
Kulhydrat 19 g Protein 3 g Fedt 2 g (17%) Fibre 1 g
Tips
Sådan laver du fletningen:
Løft den højre rulle op over midterrullen.
Løft nu den venstre rulle over midterrullen
så den kommer i midten. Gentag.
En anden mulighed er at rulle dejen ud til en plade.
Læg fyldet på. Rul dejen.
Skær evt. skrå snit i rullen før penslingen.
Bag som anvist i opskriften.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.