Lad dig ikke
forskrække af tiden i denne opskrift. Det meste er hævetid, som man kan anvende
til noget andet, desuden er dette brød værd at vente på.
Tid: 2 timer + 1
døgn til den første hævning og 30 min i ovnen.
Brødet er fryseegnet.
Holdbar 9 mdr. Antal: 1 brød
# Ingredienser
25 g gær
2 dl koldt vand
4 dl hvedemel
5 dl yoghurt naturel
½ spsk honning
1 spsk salt
ca 11 dl hvedemel
med højt glutenindhold fx manitoba
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud med
koldt vand i en skål.
Tilsæt hvedemelet og
bland dejen godt.
Lad den hæve tildækket
1 døgn.
2. Tilsæt de øvrige
ingredienser, ælt det sammen til en smidig dej.
Lad dejen hæve igen ca
1 time.
3. Tag dejen op på
et melet bord og form den til et lidt aflangt brød.
Læg det på en bageplade
med bagepapir. Drys lidt mel over.
4. Lad brødet hæve ca
30 minutter.
5. Skær nogle dybe
snit tværs over brødet.
6. Bag brødet i
ovnen ved 250 °C i 10 minutter.
Sænk varmen til 200
°C og fortsæt bagningen i 20 minutter .
7. Server til suppe
eller gryderetter. Eller som et godt brød på morgenbordet.
Tips: Erstat evt. den første portion hvedemel med
samme mængde sigtemel.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------