Logo

Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise 

 
Mangler du en lækker dessert ide? Prøv at lave denne flotte og lækre Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise, der er en lækker vaniljecreme
8-10 personer

 
# Ingredienser
BUNDE:
135 g sukker
135 g meget finthakkede mandler
5 hele æg
40 g smeltet smør
50 g hvedemel

 
MØRK CHOKOLADECREME:
250 g mørk chokolade
150 g smør
4 æggeblommer
8 æggehvider
150 g sukker

 
LYS CHOKOLADECREME:
1 dl piskefløde til kogning
200 g hvid blokchokolade
2 dl piskefløde til skum

 
MARINEREDE FIGNER:
4 friske figner
2 spsk sukker
50-75 g smør
50 g mandelflager
½ dl armagnac

 
CREME ANGLAISE:
3 dl mælk
½ stang vanilje
40 g sukker
4 æggeblommer

 
* Tilberedning
 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
1. Til bundene piskes sukker, de
finthakkede mandler og æg lyst og luftigt.
Smeltet smør og mel vendes i.
Smør dejen tyndt ud på en bageplade beklædt
med bagepapir, i ca. 40 x 50 cm.

 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
2. Bag i en forvarmet ovn ved 170 °C i 10-12 min.
Afkøl bunden helt og skær den i de ønskede stykker.

 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
3. Til den mørke creme smeltes chokolade og
smør sammen over vandbad.
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.
Afkøl let.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i.

 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
4. Hak den lyse chokolade og rør den ud i
1 dl kogende fløde til en jævn masse.
Afkøl til stuetemperatur inden 2 dl stiftpisket fløde vendes i.
Beklæd en form med film og fordel de udskårne bunde
på formens sider og bund. Fyld den mørke creme i formen.

 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
5. Hæld den lyse creme over den mørke i en stribe og
vend dem let sammen så de danner mønster.
Luk overfladen med et stykke bund og pak filmen om.
Stil den i køleskabet 8-10 timer inden den vendes ud og
skæres i skiver.

 
Chokolade-terrine med figner og Creme Anglaise
6. Skær et kryds i toppen af hver figen.
Læg lidt smør og sukker på hver.
Bag dem i ovnen ved 180 °C i 10-15 min.
Stænk med armagnac og dæk med film.
Stil til afkøling.
Til cremen piskes æggeblommer, sukker og
vanilje sammen.
Tilsæt kogende mælk og pisk den sammen
over svag varme, til den tykner let.

 
Chokolade-terrinen serveres på creme med de bagte figner.
Til chokolade-terrinen skærer du bundene til, så de passer
til den 1½ liter-form, du vil lægge den sammen i.

 
VIN FORSLAG: Banyuls eller Vintage Port.

 
Se andre gode opskrifter med Chokolade dessert

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her