Logo

Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Opskrift på en virkelig lækker chokoladetærte med mørk chokolade og serveret med dejlig solbær- og pærecoulis - få opskriften her.
4 personer

 
# Ingredienser
SOLBÆR- OG PÆRECOULIS:
250 g solbær
250 g pærer
150 g sukker
2 g friskrevet ingefær
saft af 2 citroner

 
CHOKOLADETÆRTE:
MØRDEJ:
200 g hvedemel
100 g koldt smør u/salt
2 g salt
80 g flormelis
1 æg

 
FYLD:
300 g mørk chokolade 70% (Valrhona)
2 æg
4 æggeblommer
60 g sukker
200 g blødt smør u/salt

 
DESUDEN:
4 tærteforme a 8-10 cm
tørrede bønner til formen

 
* Tilberedning

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
1. Skræl pærerne og befri dem for kernehuse.
Skær dem i terninger a ca. 2 cm.
Skyl solbærrene og bland dem med pæreterningerne
og de øvrige ingredienser.

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
2. Kog blandingen langsomt op og kog den ved svag
varme i 15 min, så frugten bevarer sin struktur.
Afkøl coulis'en helt.

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
3. Til dejen smuldres det kolde smør sammen
med sukker og mel.
Tilsæt salt og saml dejen med æg,
til den er fast og blank og slipper hænderne.
Lad dejen hvile koldt i 2 timer, inden den rulles tyndt ud.

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
4. Beklæd 4 små tærteforme med dejen og tryk den godt til.
Fordel tørrede bønner i formene,
så dejen holdes på plads under bagningen.
Bag bundene pænt gyldne i en forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 10 min.
Afkøl let og fjern bønnerne.

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
5 Smelt chokoladen over vandbad og pisk æg og
æggeblommer med sukkeret.
Bland den smeltede chokolade i æggemassen og
kom smørret i. Pisk indtil smørret er smeltet,
og massen er ensartet og jævn.

 
Chokoladetærte med solbær- og pærecoulis – bedst på Kogebog.dk 🎯
6 Fyld chokolademassen i den forbagte bund og
bag tærten ved 180 °C i 10 min.
Server tærten med den kolde coulis og
evt is pyntet med chokolade.

 
Vinforslag:
En god gammel Banyuls, en fransk appellation d'origine contrôlée, en apéritif eller dessertvin

 
Se andre gode opskrifter med Chokoladetærte

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her