Med et strejf af kaffesmag og et tykt lag chokolade ovenpå.
Det er toppen! Vil du lidt ekstra, så
tilsæt dejen hakkede mandler eller valnøddekerner.
Tilberedningstid:
20-25 min. Bagetid: ca. 30 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g smør
225 g sukker (2½ dl)
4 æg
90 g hvedemel (1½ dl)
1 spsk pulverkaffe
Glasur:
200 g mørk chokolade
(evt. lige dele mørk og lys chokolade)
1-2 spsk olie eller smeltet palmin
* Tilberedning:
1. Smelt smørret i en lille gryde.
Tag den fra varmen og rør sukkeret i.
2. Pisk
æggeblommerne (gem hviderne) i smør-sukkerblandingen.
Bland mel og kaffe
og rør det i lidt ad gangen.
Smelt chokoladen
over vandbad og rør også den i dejen.
3. Pisk æggehviderne
stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en godt
smurt og raspdrysset springform (22 cm i diam.).
Bag kagen på ovnens
nederste rille ved 200 °C i godt ½ time.
Lad kagen svale lidt
inden den tages ud af formen.
4. Smelt chokoladen
til glasuren og rør lidt olie eller smeltet palmin i.
Fordel glasuren over
kagen med en bredbladet kniv eller brug pensel.
Tips
Chokoladedejen kan også tilsættes 50 g hakkede mandler eller valnøddekerner.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.