Små konfektsnitter er
nemme kager der ikke skal bages. Hvad er en kop kaffe uden konfekt? Skønne
kager med chokolade og nødder | Find opskriften her
Tilberedningstid:
ca. 20 min. Afkøling: 3-4 timer. Ikke fryseegnede
# Ingredienser:
50 g valnøddekerner
4 makroner
1 godt moden pære
50 g rosiner
50 g kokosmel
1½ spsk kakao
2 tsk citronsaft
4 spsk piskefløde
eller cremefraiche
Pynt:
100 g mørk chokolade
1 spsk olie eller palmin
25 g mandler eller
valnøddekerner
* Tilberedning:
1. Hak valnøddekernerne groft og knus makronerne.
Skræl pæren og skær
den i små stykker.
Mos derefter
pærestykkerne med en gaffel.
2. Bland hakkede
nøddekerner, knuste makroner og moset pære.
Tilsæt rosiner, kokosmel og kakao.
Rør blandingen godt
sammen med citronsaft, fløde eller cremefraiche.
Pres massen i en
firkantet form og glat overfladen med en bredbladet kniv.
3. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den med olie eller
palmin over vandbad.
Fordel chokoladen
over »kagemassen« i formen.
Sæt formen på et
køligt sted.
Før chokoladen stivner helt, markeres firkanter i glasuren og
hver firkant pyntes
med en halv valnøddekerne og/eller
en skoldet mandel.
4. Skær firkantede
snitter efter markeringen, når konfekten er helt kold.
Opbevar snitterne i
folie i køleskabet.
Holdbarhed er 10-12
dage.
Variation:
Kagemassen kan
tilsættes tilsvarende mængde portvin eller sød sherry,
i stedet for
citronsaft og piskefløde.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.