Logo

Amerikanske bagels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amerikanske bagels 

 
Bagels er et godt og mættende brød, som kan fyldes med mange slags delikatesser. De kan også serveres let ristede med lidt smør. Bedst 24 timer i døgnet
• Kogningen gør, at brødet bliver saftigere end ved blot at blive bagt i ovnen.
Forberedelse 20 min +hævning. Tilberedning 3 min pr. brød + 30 min. 16 brød

 
Ingredienser
5 dl vand
2 spsk olie
50 g gær
1-2 tsk salt
2 spsk lys sirup
2 dl hvedemel med højt proteinindhold
4 dl fint rugmel
8½ dl hvedemel
1 tsk kommen (kan udelades)
4-5 l vand + 1 spsk salt til kogningen i gryden
1 æg til pensling
sesamfrø, birkes, reven ost
eller groft salt til smagssætning

 
Tilberedning
1. Varm vand og olie fingervarmt (37 °C) og
opløs gæren i lidt af det.
Tilsæt resten af vandet sammen med salt og sirup.

 
2. Tilsæt de tre slags mel. Gem lidt til æltning.
Tilsæt evt. kommen.
Ælt dejen smidig, gerne i maskine, for den bliver
ret fast i konsistensen.

 
3. Tag dejen op og ælt den med håndkraft mindst 10 min.
Æltningen er meget vigtig.

 
4. Del dejen i 16 stykker.
Tril hver del til 22-25 cm' s længde, lad dem spidse
 til i enderne.
Form dem til ringe, 8-10 cm i diameter, og snur
enderne sammen. Tryk dem godt til.
Læg brødene på et melet klæde og dæk dem til.
Lad hæve 30-40 min.
Varm ovnen til 200 °C.

 
Bring vand og sukker i kog i en stor gryde.
Læg brødene i, to ad gangen. Kog kraftigt 2-3 min.
Vend efter den halve tid.
Tag dem op med hulske og læg dem på en bageplade
med bagepapir. Pensl med æg.
Drys med den ønskede smagssætning.
Bag i midten af ovnen ca. 30 min.
Lad dem køle af under et klæde på en rist.

 
Amerikanske bagels
Pr. brød: Energi: Kcal 207 = kJ 869
Kulhydrat 40 g Protein 5 g Fedt 3 g (13%) Fibre 2 g

 
Tips


Amerikanske bagels 

Her kan du se forskellen mellem hævede og
uhævede bagels.
Kogningen gør at stivelsen i melet danner en skorpe.
Brødet bliver saftigere efter bagningen.


Amerikanske bagels 

Det klassiske fyld som stammer fra New York
er cream cheese og tynde skiver af røget laks.
(Philadelphiaost eller Creme Bonjour)

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her