Chokoladesoufflé er
en lækker og festlig dessert. Den varme chokoladesoufflé, skal serveres straks
efter den er bagt, ellers falder den sammen.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 15-20 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
150 g mørk chokolade
3 dl mælk
3 æg
75 g flormelis (1½
dl)
2½ spsk hvedemel
flormelis til pynt
* Tilberedning:
1. Smør en souffléform
godt med smør.
2. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den i mælken ved svag varme.
Pisk æggeblommer og
flormelis godt sammen.
Rør melet i.
3. Hæld den varme
chokolademælk i æggemassen mens der piskes godt.
Hæld det i en lille
gryde og bring det i nærheden af kogepunktet,
mens der piskes - det
må ikke koge.
Hæld chokoladecremen
i en skål.
4. Pisk æggehviderne
helt stive.
Rør 1/3 af æggemassen i chokoladecremen og vend så resten i.
Hæld soufflémassen i den smurte form og glat overfladen med en paletkniv.
Nu kan souffléen
vente 5-10 min inden den sættes i ovnen.
Efter den er bagt må
den serveres med det samme.
5. Bag souffléen i
10 min ved 240 °C.
Dæmp varmen til 200 °C
og bag souffléen endnu 10 min.
6. Drys souffléen
med sigtet flormelis straks efter den er bagt og
server med det samme.
Den varme chokoladesoufflé,
skal serveres straks efter den er bagt,
ellers falder den
sammen.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.