Logo

Lammepilaf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammepilaf 

 
I denne gryderet koges lammekød og ris sammen i tomatjuice til en rigtig lækker risret. Her er en virkelig lækker ret med lam, det er altid godt! Retten er nem
Tid: 55 min. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.

 
# Ingredienser
3 spsk hakket løg
2 spsk olie eller margarine
500 g lammekød uden ben
½ dl tomatjuice
6 dl vand
2 fed hvidløg
1½ tsk salt
½ tsk sort peber
½ tsk basilikum
2½ dl ris

 
* Fremgangsmåde
1. Svits det hakkede løg let i fedtstoffet.

 
2. Skær kødet i små tern og brun dem med sammen med løgene.

 
3. Tilsæt tomatjuice og kun 1 dl af vandet.

 
4. Tilsæt de knuste hvidløgsfed sammen med salt og krydderier.
Lad det simre 20 min.

 
5. Kom risene i gryden sammen med resten af vandet.

 
6. Lad det hele koge sagte til kødet er mørt og risene er færdigkogte, 25 min

 
7. Server risretten rygende varm, gerne med en tomatsalat med løg.

 
Tips: Frys gerne retten ned i små portionspakker, så de travle familiemedlemmer hurtigt kan varme sig en portion.

 
INFO: Pilaf (fra tyrkisk pilav) er en risret, der oprindeligt kommer fra Sydasien og Persien.
Retten bliver tilberedt af langkornede ris kogt i krydret fond i en gryde eller pande. I nogle tilfælde bliver risen ristet i olie eller smør med forskellige krydderier, inden fond tilsættes. Retten kan indeholde løg, kød, grønsager, tørret frugt og en blanding af krydderier. Afhængig af det lokale køkken bliver de forskellige ingredienser tilføjet under tilberedningen, eller efter at retten er færdig.
Pilaf og lignende retter kendes fra Balkan, Mellemøsten, Kaukasus, Centralasien, Sydasien, Østafrika, Indien, Latinamerika og Caribien. Risretten er hverdagsmad og nationalret i de afghanske, armenske, aserbajdsjanske, baluchiske, bukhari-jødiske, iranske, pakistanske, swahiliske (kenyanske og tanzanianske), usbekiske, tadsjikiske og tyrkiske køkkener.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lammekød

Se alle de bedste opskrifter med Brød

Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her