Navnet "Egg Fu Yung" er en anglificering af den
kantonesiske udtale "fu yung daan", hvilket betyder
"røræg". Omelet-retten er populær i mange dele af verden...
Til 4-6 pers
# Ingredienser
2 æg
½ tsk salt
1 knsp hvid peber
1 tsk smeltet smør
2 spsk olie fx jordnøddeolie
1 tsk finthakket
hvidløg
1 lille løg, i tynde
skiver
1 grøn peberfrugt, i
tynde skiver
450 g kogte, kolde
ris
1 spsk lys sojasauce
1 spsk finthakket
forårsløg
150 g bønnespirer,
rensede
2 dråber olie
* Tilberedning
1 Pisk æggene med
salt og peber.
Varm smørret i en
pande og hæld æggene i.
Steg dem som en
omelet, til den er fast.
Tag den op og skær
den i strimler.
2 Varm olien i en
forvarmet wok eller dyb pande og
svits hvidløg under
omrøring, til det dufter.
Tilsæt løg og svits
under omrøring i 1 min.
Tilsæt derefter
peberfrugt og svits i yderligere 1 min.
Rør risene i, så de er
skilt fra hinanden, rør sojasauce i.
Svits 1 min.
3 Tilsæt forårsløg
og omeletstrimlerne og
rør det hele godt
sammen.
Tilsæt til sidst
bønnespirer og olie.
Svits under omrøring
i 1 min og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------