En ret for konger,
når der skal være fest. Ryggen er det møreste og fineste kød på rådyret.
Det smager saftsuseme godt. Retter med vildtkød hitter
altid!
Tid: 2 timer, heraf
1-1½ time i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
1½-2 kg dyreryg
2 gulerødder
2 løg
1 lille stykke
rodselleri
1-2 spsk smør eller
margarine
1 laurbærblad
1 tsk timian
1-2 tsk salt
½ tsk peber
2 dl portvin
2-3 dl bouillon
SAUCE:
4-5 dl stegesky + bouillon
1-2 tsk Maizena
1 spsk ribsgelé
salt, peber, portvin
* Fremgangsmåde
1. Puds evt. hinder
af kødet.
2. Skræl gulerødder,
løg og selleri og skær det hele i strimler.
3. Opvarm en
bradepande med fedtstof i en 175 °C varm ovn.
Læg grønsagerne på.
4. Brun dem i ovnen
10 min.
Rør rundt et par
gange undervejs. Tilsæt krydderierne.
5. Gnid kødet med
salt og peber.
Stik et
stegetermometer i kødet så røret sidder i den tykkeste del.
Læg kødet ovenpå grønsagerne.
6. Steg det 1-1½
time eller til termometeret viser 70-75 °C eller
til kødsaften er næsten klar. Så er kødet rosa.
7. Hæld portvin over
stegen efter 30 min. Dryp stegen et par gange undervejs.
Spæd evt. med bouillon,
hvis det ser for tørt ud.
8. Tag kødet ud og
hold det varmt under folie 15 min.
9. Si stege skyen
fra. Mål sky og bouillon op i en gryde.
Bring det i kog og
jævn med Maizena udrørt i lidt vand.
Smag til med gelé, evt.
salt, peber og lidt portvin.
10. Skær kødet fra
benene. Glem ikke de små fileter, som sidder på bagsiden.
Skær kødet i skrå
skiver.
Læg dem tilbage på
benet, så ryggen ser hel ud.
11. Garner fx med
persille/svampefyldte champignonhatte eller kogte grønsager.
12. Server med hasselback kartofler,
grønsagsgratin eller rodfrugter, skysauce og gelé.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------