Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: 45 min. Bagetid: 10 min. Tørretid: ca 45 min. Let at lave. Lav pris. Mængde: ca 60 stk.
# Ingredienser
til Tvebakker, fine
1 dl vand
½ dl fløde
25 g gær
75 g smør
425 g hvedemel (7 dl)
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
*
Sådan laves Tvebakker, fine
1. Lun vand og fløde i en gryde.
Smuldr gæren og rør den i, når blandingen er knap håndvarm,
35 °C.
2. Smuldr smørret i melet.
Tilsæt gærvæske, salt, sukker og æg og ælt dejen blank og
smidig.
3. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca ½ time, eller til den
har fordoblet sit omfang.
4. Sæt ovnen på 225 °C.
Rul dejen til pølser og skær dem i ca 30 stykker med en
skarp kniv.
Form dem til boller.
Sæt dem på en letsmurt bageplade eller på en plade beklædt
med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket ca 15 min.
5. Bag bollerne ca 10 min. på ovnens midterrille.
6. Lad bollerne svale lidt af på en bagerist.
Dæmp ovnvarmen til 125 °C.
Skær bollerne igennem med en skarp kniv og sæt dem på 2
bageplader med snitfladen opad.
7. Sæt begge plader i ovnen, når varmen er dalet, og lad
tvebakkerne tørre ca 45 min, til de er gyldne og sprøde.
Byt om på pladerne, når den halve tid er gået.
8. Lad tvebakkerne blive helt kolde på en bagerist,
utildækkede, før de lægges i en uforet kagedåse.
Tips: Server tvebakkerne til Kærnemælkskoldskål
eller god gammeldags Hyldebærsuppe.
Tvebakkerne kan spises med smør.
Tvebakker med
bagepulver:
Bland 300 g hvedemel med 1½ strøget tsk bagepulver.
Smuldr 100 g smør i melet og saml dejen med 1 æg og 1 dl
vand.
Del dejen i ca 25 stykker og form dem til små boller.
Bag dem 10-12 min. ved 200 °C.
Skær bollerne igennem og lad tvebakkerne tørre ca 30 min.
ved 125 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Tvebakker
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------