Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: 45 min. Bagetid: ca 10 min. Tørretid: ca 45 min. Let at lave. Lav pris. Mængde: ca 40 stk.
# Ingredienser
til Tvebakker, grove
75 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
250 g grahamsmel (ca. 4 dl)
200 g hvedemel (3½ dl)
1 spsk sukker
½ tsk salt
*
Sådan laves Tvebakker, grove
1. Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål. Tilsæt
mælken.
Smuldr gæren og rør den i mælken, når den er knap håndvarm,
35 °C.
2. Kom grahamsmel, mel, sukker og salt i gærvæsken og ælt
dejen smidig.
Lad den hæve lunt tildækket ca ½ time, til den har fordoblet
sit omfang.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Ælt dejen let igennem, tril den til en pølse og skær den i
ca 20 stykker med en skarp kniv.
Form dem til boller og sæt dem på en letsmurt bageplade
eller på en plade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 10-15 min.
4. Bag bollerne ca 10 min. på ovnens midterrille.
Tag dem ud og lad dem svale på en bagerist.
Dæmp ovnvarmen til 125 °C.
5. Skær bollerne igennem med en skarp kniv og stil dem
tilbage på bagepladen med snitfladen opad, når temperaturen er dalet.
Bollerne ligger tæt nu, men det gør ikke noget.
Lad dem tørre i ovnen ca 45 min, til de er gennemsprøde.
6. Lad tvebakkerne blive helt kolde, utildækket på en
bagerist, før de lægges i en kagedåse.
Tips: Det er vigtigt, at tvebakkerne er gennemtørre,
ellers bliver de bløde i dåsen.
Bræk evt. en tvebak igennem, når tørretiden er gået.
Er den stadig blød i midten, må tørretiden forlænges.
Se alle de bedste opskrifter med Tvebakker
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------