Logo

Lagkagebunde af sukkerbrødsdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lagkagebunde af sukkerbrødsdej 

 
Bagværk Hjemmebag Lagkage. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Lagkagebunde af sukkerbrødsdej
25 g smør
75 g sukker (knap 1 dl)
2-æg
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
75 g hvedemel (1,25 dl)
Endvidere: smør og hvedemel til formen
Springform: 20 cm
*
Sådan laves Lagkagebunde af sukkerbrødsdej
1. Smelt smørret og lad det stå, til salt og urenheder er sunket til bunds.

 
2. Pisk æggene sammen i en skål, pisk sukkeret i og pisk det let, luftigt og lunt over vandbad.
Sæt ovnen på 180 °C.

 
3. Tag skålen op af vandbadet og fortsæt med at piske 3-5 min, kortest hvis der bruges elpisker.
Smør formen og drys den med mel.

 
4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i æggemassen.
Bruges der vaniljesukker, skal det blandes i melet.
Rør mel og æggeblanding sammen, og rør det klarede smør i.

 
5. Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen 25-30 min., den skal være lysebrun, hævet og let.

 
6. Tag forsigtigt bunden ud af formen, når den har svalet lidt, og lad den blive helt kold på en bagerist, utildækket.

 
Tips: Bunden kan deles i to, når den er helt kold. Lagkagebundene kan lægges sammen med creme, se fx Kagecreme, enkel og Kagecreme med fløde, samt med frisk eller syltet frugt og marmelade. Se også Lagkage, gammeldags.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Lagkagebunde af sukkerbrødsdej


Lagkagebunde af sukkerbrødsdej

1. Smelt smørret i en gryde, lad det stå, til salt og urenheder er sunket til bunds.
Kom sukker og æg i en skål og pisk det let, luftigt og lunt over vandbad.


Lagkagebunde af sukkerbrødsdej 
2. Tag skålen fra vandbadet og fortsæt med at piske 3-5 min., kortest med elpi­sker.
Smør en springform og drys den med mel.


Lagkagebunde af sukkerbrødsdej 

3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i æggeblandingen.
Rør hvedemel og æggeblanding sammen og rør det klarede smør i.


Lagkagebunde af sukkerbrødsdej 

4. Hæld dejen i formen, sæt den på midterrillen og bag bunden 25-30 min., til den er gyldenbrun og let.
Lad den svale lidt, før den tages ud og svaler helt på rist.
Nu kan den skæres i 2 bunde med en lang, skarp kniv.

 

Se de bedste opskrifter med Lagkage

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her