Logo

Luksus·lagkage - Kogebog.dk er bedst 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Luksus·lagkage - Kogebog.dk er bedst 💘 

 
Denne vidunderlige lagkage med makroner stænket med likør er allerbedst, når den har trukket et døgn, og den kan sagtens stå i køleskab et par dage.
til ca. 10 personer. Arbejdstid: 1½ time. Bagetid: 40 min. Trækketid: min. 3 timer

 
# Ingredienser
Lagkagebunde:
150 g hvedemel
150 g sukker
1 knsp. salt
4 store æg
1 tsk vaniljesukker
25 g smør

 
Kagecreme:
½ stangvanilje
75 g sukker
4 dl sødmælk eller kaffefløde
3 æg
2 spsk majsstivelse / Maizena
2 dl piskefløde

 
Fyld:
150 g makroner
½-1 dl kirsebærlikør eller orangelikør
½ glas hindbærmarmelade eller syltetøj

 
Pynt:
100 g mørk chokolade
10 g smør
½ liter piskefløde

 
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 175 °C.
Smør en springform (22-24 cm) med smør og
drys den med lidt sukker.

 
2. Sigt melet og bland det sammen med 2 spsk sukker og salt.

 
3. Pisk æggene luftige med en håndmikser og
pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen.
Pisk, til det er en tyk og luftig creme og pisk vaniljesukker i.

 
4. Vend melet i ad et par omgange og
vend så forsigtigt det smeltede, afkølede smør i.
Fyld dejen i formen og
bag kagen på ovnens nederste rille i 35-40 min.
Tjek med en træ-tandstikker, om kagen er gennembagt.
Lad den hvile i 10 min i formen, før den tages ud og
køler af på en rist.

 
Creme:
5. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og
mos dem med sukkeret.
Læg den tomme stang i en gryde med mælk eller fløde og
giv det et opkog.

 
6. Pisk æggene sammen med vaniljesukker og
majsstivelse i en skål. Pisk mælk eller fløde i.
Hæld det tilbage i gryden og kog det igennem under piskning.

 
Tips: Køb evt. færdigbagte kagebunde hos din bager.

 
7. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.

 
8. Pisk fløden til blødt skum og
vend den sammen med den kolde vaniljecreme.

 
9. Knus makronerne og stænk dem med likør.

 
10. Del den afkølede kage i 3 bunde.
Smør de 2 lagkagebunde med marmelade eller syltetøj.
Læg alle lagkagebundene sammen med makroner og
flødecreme og dæk kagen til med film.
Stil den koldt i min. 3 timer og gerne til næste dag.

 
Pynt:
11. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør
 i en skål over vandbad.
Smør chokoladeglasuren på lagkagens overflade og
lad den stivne.

 
12. Pisk fløden til skum og fyld den i en sprøjtepose.
Pynt lagkagens sider med flødeskum umiddelbart før servering.

 
Tips: Læg kagen sammen i den rengjorte springform,
så kagens kanter bliver pæne og nemmere at pynte med flødeskum.

 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her