Logo

Græskar, syltede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græskar, syltede 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 1 time. Saltning: 1 døgn. Indkogning af lage: 12-15 min. Let at lave. Lav pris.

 
# Ingredienser til Græskar, syltede:
1½ kg græskar

 
Saltlage:
2 dl eddike
1 l vand
80 g groft salt (1 dl)

 
Eddikelage:
4 dl lagereddike
1 dl vand
300 g sukker (ca. 3½ dl)
et stykke hel ingefær (30 g) eller 5 hele nelliker
konserveringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Græskar, syltede
1. Flæk græskarret (græskarrene) på langs, fjern kernerne og skræl halvdelene.
Skær dem i fingerbrede strimler på tværs.

 
2. Rør ingredienserne til saltlagen sammen og lad den stå, til saltet er opløst.
Rør af og til.

 
3. Læg de strimlede græskar i saltlagen et døgn.
Det gør dem sprøde, og eventuel bitterhed forsvinder.

 
4. Kog eddikelagen op.
Lad græskarstrimlerne dryppe af og kom dem i eddike la gen sammen med ingefær eller nelliker.
Lad dem koge op og koge klare.

 
5. Fordel græskarstykkerne i sylteglas.

 
6. Kog græskarlagen ind for god varme uden låg i 5-8 min.
Tag den fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel ifølge anvisningen på emballagen.

 
7. Fordel lagen over græskarrene i glassene og bind straks til.

 
Tips: Græskarrene er her syltet med det man kan kalde søde krydderier.
De kan også syltes med stærke krydderier, se fx Asier, syltede.
Holdbarhed: 1 år.

 
Se flere opskrifter med Græskar
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her