Brombær-jordbær-lime-syltetøj
Forkælelse om
morgenen: frisk, saftig og med masser af bær Til ca 1,2 l. Tilberedning:
20 min (plus trække- og køletid):
# Ingredienser 1 økologisk lime 1 brev gelépulver til
1 kg bær 500 g rørsukker 500 g jordbær, istandgjorte
ca 600 g brutto 500 g brombær 5 spsk limesaft og
limeskallen
* Tilberedning 1. lime skrælles tyndt med en
kartoffelskræller, og skallen skæres i smalle strimler. Gelépulver blandes
med rørsukker. Det blandes med
istandgjorte jordbær skåret i kvarte, brombær, limesaft og limeskallen i en
stor gryde.
Lad det stå og trække saft i 30 minutter.
2. Så pureres halvdelen af massen i gryden
med en stavblender. Det hele koges op
ved stærk varme under omrøring med en ske. Fra det øjeblik,
hvor det begynder at boble, koges det i 3 min, stadig ved stærk varme og
under omrøring. Det fyldes straks
i rene glas helt op til randen. Luk glassene tæt
med låg og stil dem på hovedet i 5 min.
Energi: pr. tsk: 15
kcal/63 kJ. 0 g protein, 0 g fedt, 3 g kulhydrater
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min. Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
|