Tranebær er i familie med både Tyttebær og Blåbær. De krybende dværgbuske vokser i hedeterræn, de blomstrer om sommeren og efterfølges af mættede, røde bær om efteråret. Tranebærret vokser mange steder på kloden, fx i Ukraine, Nordamerika og Skandinavien. Voksestedet giver
ændringer i størrelse og smagsintensitet. De største er de mildeste.
Smagen er sødsur med et let bittert anstrøg, men bitterheden
fortager sig efter den første frost, noget man kan klare med fryseren i vore
dage. Tranebær spises ikke rå, men ofte som kompot til vildt og i syltetøj. De
ses ikke sjældent i frugt- og grøntforretninger, de skandinaviske om efteråret,
andre importeret også på andre årstider.
Tranebær kan fryses. Holdbarhed: 1 år.
Friske tranebær (cranberries) fås importerede fra USA i vintermånederne,
mens de frosne kan findes i frysedisken hele året - hvis Deres forhandler ellers
fører dem. Det er en ret ny frugt på det danske marked og den bruges næsten kun
i julemåneden. Friske tranebær kan ikke spises naturel. Men prøv at lave en relish
af 5 dl tranebær og 1 stor appelsin. Kør det en gang gennem kødmaskinen (eller hakkeren)
med skal og det hele. Rør 60-75 g melis i og lad det trække koldt i 2 timer. Skal
IKKE koges. Fantastisk til kalkun og andet fjerkræ. Holder sig i fryseren 12 måneder.
Se de bedste opskrifter med Tranebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------