Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ca 30 min. Bagetid: 35-40 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Tomatpie, grøn
Dej:
250 g smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ dl koldt vand
Fyld:
6-8 grønne tomater (ca. 300 g)
1 citron
85 g sukker (1 dl)
2 tsk stødt kanel
1 spsk hvedemel
1 spsk smør
1 æg til pensling:
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Tomatpie, grøn
Dej:
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det grynet.
2. Saml hurtigt dejen med vandet og lad den hvile køligt og
indpakket i folie ca 30 min.
Fyld:
3. Skyl tomaterne og befri dem for stilkefæstet.
Skræl citronen og skær den og tomaterne i tynde skiver.
4. Bland sukker, kanel og mel.
5. Sæt ovnen på 225 °C.
6. Rul ⅔
af dejen ud på et melet bord til en tynd rund plade.
Beklæd tærteformen med dejen, så der hænger lidt ud over
kanten.
7. Prik bunden med en gaffel og drys lidt af
sukkerblandingen over bunden.
8. Fordel tomat- og citronskiverne over bunden og drys med
resten af sukkerblandingen. Fordel smørret over i små klatter.
9. Rul resten af dejen tyndt ud. Læg den over som et låg.
Klem kanterne godt sammen.
Skær et kryds i midten af låget og fold fligene lidt til
side, så dampen kan slippe ud under bagningen.
10. Pensl pien med sammenpisket æg og sæt den i ovnen 35-40 min.
11. Server pien varm eller lun med flødeskum eller cremefraiche
til.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------