Nyd tomatsæsonen med
saftige, solmodne tomater og en mild og herlig mozzarellaost, Enkelt og godt!
Hurtigt let og lækkert
Forberedelse 15 min.
4 portioner
#Ingredienser
4 tomater
125 g mozzarellaost
DRESSING:
1 dl hakkede tomater
på dåse
2 spsk
balsamvineddike
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
½ tsk dijonsennep
¼ tsk friskkværnet
sort peber
GARNERING:
frisk basilikum
* Tilberedning
1. Dressingen:
bland hakkede
tomater, vineddike, basilikum, timian, sennep og
peber godt i en skål.
2. Skyl og skiv
tomaterne.
Skær mozzarellaosten
i tynde skiver.
Anret tomater og mozzarellaost dekorativt på fire tallerkener.
3. Kom dressingen
over lige inden serveringen og
garner med friske
basilikumblade.
VARIATION
Server
hvidløgscroutoner til salaten.
Opvarm 1 spsk
olie på en teflonstegepande.
Tilsæt 2½ dl
daggammelt brød i tern.
Steg til brødet er
gyldent, ca. 10 min.
Tilsæt 1 hakket
hvidløgsfed og 1 spsk hakket frisk basilikum.
Steg yderligere 3
min. Lad dem svale lidt.
Drys croutonerne
over salaten.
Tips:
Opbevar
mozzarellaosten i dens væske.
Ellers tørrer den
hurtigt ud.
Mozzarellaosten
plejer at ligge i vand, bøffel- eller komælk.
Flå tomaterne ved at
lægge dem på en mikroegnet tallerken.
Varm på høj effekt
i, ca. 1 min.
Derefter er det let
at trække skallen af tomaterne.
Pr. portion: Energi:
Kcal 107 = kj 449
Kulhydrat 4 g
Protein 7 g Fedt 7 g (59%) Fibre 1 g
• Mozzarellaosten er
en fed ost, som bør spises sparsomt.
• Modne, røde
tomater indeholder meget C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.