Enkel opskrift på lækre boller med cheddarost. Bollerne kan
spises som en eftermiddagssnack til børnene, i madpakken eller som tilbehør til
suppe.
Brug lagret ost, som giver bedst smag: megen såkaldt cheddar
er alt for fad til denne opskrift.
Giver 12 gode boller
# Ingredienser
650 g ubleget hvedemel
2 tsk havsalt
1 tsk sennepspulver
150 g reven cheddarost
40 g finhakkede forårsløg
15 g smuldret frisk gær (se tips)
2 dl skummetmælk, med rumtemperatur
2 dl vand, med rumtemperatur
ekstra mel til drysning
olie til skålen
mælk til pensling
50 g lagret cheddarost til drysning
2 letsmurte bageplader
Tips: Bruges tørgær, blandes 7 g med melet.
* Tilberedning
Bland mel, salt, sennep, ost og forårsløg i en stor skål.
Lav en fordybning i midten.
Udrør gæren med mælken og rør vandet i. Hæld det i
fordybningen i melet.
Arbejd melet gradvis ind i væsken til en blød, men ikke
klistret dej.
Vend dejen ud på en melet flade og ælt i 10 min, til den
føles glat og elastisk.
Den kan også æltes i 5 min ved lav hastighed i en mixer med
dejkrog.
Læg dejen i en letsmurt skål og vend den, så hele ydersiden
er let dækket med olie.
Dæk med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt
størrelse i 1½-2 timer.
Slå dejen ned, vend den ud på en melet flade og ælt den et
par sekunder.
Del den i 12 stykker og klap dem til ca. 11x8x3 cm store
ovaler.
Læg dem på bagepladerne med god afstand imellem.
Pensl med mælk, drys med ost og lad efterhæve til dobbelt
størrelse i ca. 30 min.
Pres tommelfingeren ned midt i hver bolle.,
Bag dem så gyldne i en forvarmet ovn ved 220 °C i 15 min.
Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.