En stor portion, som
passer til en fest eller til at fryse ned i mindre portioner. Nemt at tø op, og
så varme på en travl dag. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 50-60 min.
Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 3 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
1¼ kg rådyrsteg
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
½ tsk peber
6 dl bouillon (vand
+ terning)
1-2 ds. kantareller (a 200 g)
100 g champignon
1 spsk hvedemel
1½ dl piskefløde
1 spsk lage fra
syltede løg
persille
* Fremgangsmåde
1. Puds alle hinder
af kødet og skær det i tern.
2. Opvarm en
stegegryde med fedtstoffet.
Brun kødet ad par
omgange.
Læg derefter alt
kødet tilbage i gryden.
Krydr med salt og
peber.
3. Hæld bouillonen
på, og lad kødet småkoge under låg i 40 min
4. Lad kantarellerne
løbe af. De store deles i lidt mindre stykker.
Skyl champignonerne og skær dem i kvarte.
Svits svampene i
lidt fedtstof.
Kom dem i gryden hen
mod slutningen af kogetiden.
5. Rør en jævning af
hvedemelet og lidt koldt vand.
Rør det i gryden
sammen med fløde og lage fra syltede løg.
Lad det hele simre
nogle min.
6. Drys med hakket
persille.
Server rådyrgryden med syltede løg, rønnebærgelé,
groft snittet
icebergsalat og ris, gerne blandet med vilde ris.
Tips: I stedet for rådyr kan du bruge ren, elsdyr
eller hjort, som du tilbereder som anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------