Her får du dessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem 3
slags chokolade, chokoladecreme, pære med ingefær, trifli med Bailey’s eller
rabarber med flødeskum.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 9 min. 6 personer.
# Ingredienser
¾ liter piskefløde
100 g mørk chokolade + ekstra til spåner
75 g smør
100 g hvid chokolade
100 g lys kokoschokolade
1 tsk vaniljeekstrakt
* Tilberedning
Lav spåner af den mørke chokolade med en grønsagsskræller.
Stil til side, gerne køligt.
Bræk de tre slags chokolade i mindre stykker hver for sig.
Opvarm 2½ dl fløde 3 min, så det næsten simrer.
Tag af varmen, tilsæt mørke chokoladestykker, og rør,
indtil de er smeltet helt.
Tilsæt 25 g smør, og rør, indtil blandingen er jævn og
cremet.
Køl af.
Gentag med den hvide chokolade, men tilsæt vaniljeekstrakt
sammen med smørret.
Lav en tilsvarende creme af kokoschokolade.
Anret lagvis i 6 dessertglas: et lag mørk chokoladeganache,
et lag hvid chokolade med vanilje, et lag
kokoschokoladecreme.
Pynt med spåner af mørk chokolade.
Stil glassene køligt indtil servering.
Chokoladecreme til muffins
Smelt 125 g mørk chokolade i 3½ dl fløde, si 2 spsk kakao i.
Køl af.
Smør cremen over muffins, og dæk evt med et lag flødeskum.
Drys med kakao.
Pæredessert med ingefær
Pochér 2 pærer i mindre stykker med kanel, 2 nelliker og
ingefær.
Pisk 2½ dl piskefløde med75 g smeltet chokolade og
hakket, kandiseret ingefær.
Anret lagvis i glas, og drys med ingefær.
Chokoladetrifli med Bailey’s
Rør 100 g smeltet, mørk chokolade i 3 dl flødeskum.
Pisk 150 g mascarpone med 5 spsk Bailey’s likør.
Anret lagvis med makron.
Pynt med chokoladespåner.
Rabarber med flødeskum.
Kog rabarberstykker møre med sukker.
Fordel i glas over knust makron.
Top op med 4 dl flødeskum blandet med
150 g smeltet, hvid chokolade.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet
Frugt og bær Tærter Trifli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------