Ser ud som farmors
budding, men smager af gourmetrestaurant: jordbærskumbudding med jordbærpuré 🍓
Til 6-8 portioner. Tilberedning:
45 min. (plus tid til afkøling)
# Ingredienser
5 blade husblas
500 g jordbær + lidt
til pynt
2 spsk citronsaft
80 g sukker
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene
fra
2 spsk Maizena
2 æggeblommer
½ dl mælk
300 g jordbærpuré
½ l piskefløde
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
* Tilberedning
1. 5 blade husblas sættes i blød i koldt vand.
500 g jordbær
skylles, gøres i stand og pureres med 2 spsk citronsaft og 80 g sukker.
2 dl mælk og kornene
fra 1 vaniljestang bringes i kog.
2 spsk Maizena, 2
æggeblommer og ½ dl mælk røres sammen, blandes i mælken i gryden og koges op på
ny.
2. Det hele hældes i en skål.
Husblassen knuges
fri for væde og opløses i mælken.
300 g jordbærpuré
vendes i, og det hele stilles koldt.
Når massen begynder at stivne, piskes ½ l piskefløde med 1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk) og vendes i.
Massen fordeles i
6-8 forme eller kopper (à ca 1½ dl) og stilles koldt i 4 timer.
3. Formene dyppes hurtigt i varmt vand.
Kanten løsnes med en
spids kniv og skumbuddingen vendes ud på tallerkener.
Pynt med resten af puréen
og med et par ekstra jordbær.
Energi pr. portion
(til 8): 4 g protein, 12 g fedt, 19 g kulhydrater = 206 kcal (865 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet. 💖