Logo

Syltede jordbær - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltede jordbær - prøv Kogebog.dk først 💘 

 

En smag af sommer gemt på glas. Jordbær der syltes og gemmes som vinterens guld eller et pift til sommerens salat og grillretter.

 
# Ingredienser
500 g små jordbær, helst skovjordbær
525 g melis evt rørsukker
geleringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
(følg brugsanvisningen på posen)
3 spsk. citronsaft
Evt lidt balsamico

 
* Tilberedning
Jordbærrene vaskes, befris for eventuelle haser og drypper af i en sigte.
Sukker hældes over sammen med ¼ l vand, og bærrene står og safter natten over.
Bærrene bringes i kog og småkager yderligere 15 min ved middelvarme.
Vær opmærksom på, hvornår geleringsmidlet skal tilsættes.
Syltetøjet skummes, og citronsaften tilsættes, hvorefter syltetøjet koges op igen og
hældes varmt på rene, skoldede glas, som omgående lukkes til.

 
Jordbær-rabarber-blanding
# Ingredienser
500 g rabarber
1 kg melis
500 g jordbær
geleringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
(følg brugsanvisningen på posen)

 
* Tilberedning
Rabarberne vaskes, skrælles og skæres i ½ cm lange stykker.
De lægges lagvis i en stor gryde sammen med sukkeret og står og safter i mindst 12 timer. Rabarberne, som ellers er ret hårde, bliver møre på den måde.
Så vaskes jordbærrene og drypper af i en sigte; haserne pilles af, og bærrene skæres i mindre stykker.
Jordbærrene hældes ned til rabarberne, og blandingen bringes i kog.
Vær opmærksom på, hvornår geleringsmidlet skal tilsættes.
Koges kraftigt i 4 min., hvorefter skummet fjernes.

 
De rene, skoldede glas placeres på et fugtigt viskestykke, da det forhindrer dem i at revne; de fyldes op til kanten ved hjælp af en op øser.
Låget skrues på og glassene stilles på hovedet i ca: 5 min.
På den måde kommer der en selvlukkende kant.

 
Tip: Man kan også bruge den gammeldags metode, og gøre således: elastikker og en passende mængde tilklippet syltepapir findes frem. Fyld ikke glassene helt op, og lad dem stå og køle lidt af. Dyp en cirkel syltepapir på størrelse med glassets omkreds i rom eller anden alkohol, som er hældt op i en underkop, og placer den oven på syltetøjet. Luk glasset med et større stykke syltepapir, som placeres hen over åbningen, og sæt en elastik om.

 
Forslag: Et sommerligt stykke smørrebrød med stegt rødspætte, syltede jordbær og citronmayonnaise. Frokost når det er ekstra lækkert.

 

Se alle de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade og gelé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her