Den skønneste opskrift på den ultimative sommerdrik -
jordbær rabarber saft. Nyd den iskold i haven - måske fortyndet med en god mousserende
hvidvin...
Den kan også blandes med dansk vand, eller, for de voksne, lidt
vodka eller hvidvin.
Denne opskrift har et lavt sukkerindhold. Opskriften giver ca. 1 liter
# Ingredienser
500 g rabarber
500 g jordbær, gerne frosne
6 dl vand
sødemiddelsvarende til 100 g sukker
Atamon konserveringsmiddel
evt non-oxal
* Fremgangsmåde
Skær rabarberne i stykker á ca. 1 cm.
Kog rabarber, jordbær og vand i ca. 30 min. med låg.
Hæld blandingen i en sigte med et rent klæde eller i en
saftpose.
Lad det dryppe af i 2-3 timer.
Pres evt. lidt i blandingen, når det meste saft er dryppet
igennem.
Bland sødemiddel og evt. konserveringsmiddel i den
afdryppede saft.
Tilsæt evt. non-oxal efter anvisning på emballagen.
Hæld saften i Atamon-skyllede rene flasker.
Tips: Opbevar saften i køleskab. Du kan fryse den
koncentrerede saft i mindre portioner. Udelad sødemiddel og konserveringsmiddel
og sød, når du vil drikke saften.
Servering: Bland Jordbær-rabarbersaft i forholdet 1 del saft
til 1½-2 dele vand.
Server det til et mellemmåltid.
Drik højst ½ l Jordbær-rabarbersaft om dagen, da saften
indeholder ca. 1,5 g kulhydrat pr. dl drikkeklar saft
Se dejlige opskrifter på juice HER og flere drikke HER
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter