Logo

Rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber 

 
Rabarber kan købes drevne i marts-april, og som frilandsrabarber det meste af sommeren. Vinrabarber er slanke og vinrøde helt igennem. De egner sig specielt godt til kompot. Rabarber indeholder ret store mængder oxalsyre, som binder kalk fra andre fødevarer. Hvis du spiser mange rabarber, bør oxalsyren neutraliseres med 1 spsk kalciumklorid pr. kg rabarber eller du kan bruge Tørsleffs Nonoxal flydende eller pulver (følg brugsanvisningen på emballagen)
.
Rabarber  Rabarber
 

Rabarber får ofte selskab af mælkeprodukter, der indeholder en stor mængde kalk. Kalken neutraliserer oxalsyre, der findes i rabarber, og fungerer altså på samme måde som Nonoxal.

 
Spis kun rabarberstilkene – og ikke bladene!
Rabarberblade indeholder dog for store mængder oxalsyre til, at man må spise dem.

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her