Victoria- eller sveskeblommer giver, ud over en dejlig smag,
den smukkeste farve.
Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 1 time. Skal trække: 1 døgn. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Blommesyltetøj:
1 kg
(victoria)blommer
750 g sukker (ca. 9½ dl)
15 blommesten
konserveringsmiddel
Sylteglas
* Sådan laves Blommesyltetøj:
1. Skold og flå blommerne og del dem på langs.
Befri dem for sten. Gem 15 sten, kernerne herfra skal
bruges.
2. Læg blommer og sukker lagvis i en emaljeret gryde eller
en stålgryde.
Undgå aluminium. Lad blandingen stå og trække et køligt sted
et døgn.
3. Knæk blommestenene med et let hammerslag.
Tag kernerne ud. Hak dem groft og kom dem i gryden til
blommerne.
4. Bring langsomt blommerne i kog uden låg og lad dem koge
ved svag varme en snes minutter, eller til lagen i gryden begynder at jævne.
Skum forsigtigt.
5. Skyl rene sylteglas med konserveringsmiddel.
Følg brugsanvisningen på emballagen.
Kom syltetøjet forsigtigt i glassene og luk straks tæt.
Eller bind til med syltepapir eller dobbelt pergamentpapir.
Se flere
opskrifter med Blomme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------