Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Melonsorbet
400 g melon (net- eller honningmelon)
Sukkerlage:
1,5 dl vand
sukker ()
3 spsk citronsaft
Plast- eller metalboks med låg eller en sorbetière
*
Sådan laves Melonsorbet
1. Kog en sukkerlage af vand, sukker og citronsaft.
Sukkeret skal være helt opløst. Lad lagen blive kold.
2. Befri melonerne for skal og kerner. Skær kødet i mindre
stykker.
Blend melonkødet med lidt af den kolde lage eller passer det
gennem en sigte.
Bland det mosede melonkød med resten af den kolde
sukkerlage.
3. Hæld sorbetmassen i en plast- eller metalboks og sæt den
i fryseren.
Læg låg på.
Rør af og til i sorbeten, mens den er blød nok.
Skrab siderne ned, så sorbeten ikke fryser flaget.
Eller anvend en sorbetière (ismaskine).
Lad sorbeten fryse mindst 4 timer.
4. Tag sorbeten ud af fryseren og pisk den godt igennem,
konsistensen skal være grødet.
Anret i 4 kolde glas eller portionsskåle og server omgående.
Tips: Melonsorbet bruges også som mellemret.
Sorbeten kan iblandes 1 stiftpisket æggehvide, når den er
halvfrossen.
Det gør den mere stabil.
Holdbarhed i fryser: 1 måned.
Se alle de bedste opskrifter med Melon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------