Crème Brûlée er en af de klassiske franske desserter af
fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprødt brændt
sukker.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Bagetid: 34 min. Køletid: 3 timer. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 æggeblommer
2 spsk melis
6 dl kaffefløde
50 g (½ dl) melis
* Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til
160 °C.
Smør et 1 liters
fladt ovnfast fad.
2. Pisk
æggeblommerne til en tyk æggesnaps med 2 spsk melis.
3. Bring fløden i
kog og pisk den i æggesnapsen.
4. Hæld cremen i
fadet, der stilles i vandbad i en varm ovn i 45 min. eller til den er fast
(prøv med en kniv).
Tag fadet ud af
ovnen og lad desserten køle af.
5. Drys med 50 g
melis og stil fadet under grillen.
Du skal holde øje
med desserten hele tiden.
Først smelter sukkeret, derefter bliver det lysebrunt.
Tag fadet ud og stil
det koldt i mindst 3 timer.
6. Karamellåget
bliver hårdt, men ikke hårdere end at man kan knække det med en serveringsske.
Hvis du lader
buddingen stå længere, smelter karamellen igen.
Den smager lige godt, men ser ikke så køn ud.
7. Der hører intet
tilbehør til denne dessert.